Home / Sådan gør du / Skrivetolkning

Skrivetolkning

Skrivetolk

Hvad laver en skrivetolk?

Skrivetolken ’oversætter’ tale til skrift. Det er skrivetolkens opgave med lynets hast at skrive, hvad der siges – så vidt muligt præcis som det bliver sagt. Det skrevne vises på et lærred, så alle i salen kan læse med efter behov. Men det skrevne kan også vises på en lille skærm, f.eks. en iPad, der sættes op lige foran dig på bordet, så du kan følge med i en samtale.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig, så kom til vores arrangementer i Høreforeningen, hvor vi altid har skrivetolke med. Her kan du opleve i praksis, hvad det betyder, og du kan få en snak med andre om deres erfaringer med tolkningen.

Skrivetolkning er et glimrende supplement til det høretekniske udstyr, som desværre ikke altid slår til. Du kan kontakte Tolkeformidlingen på Høreforeningens sekretariat for at blive registreret som bruger via et skema, og her kan du også få nærmere besked om regler og aftaler. Læs meget mere her:  www.hoereforeningen.dk

Det er gratis at få skrivetolk til en lang række aktiviteter, både til møder af enhver art og til private sociale arrangementer. Eneste krav er, at du bliver registreret som tolkebruger hos Høreforeningen, og at du selv sørger for at bestille tolkning i god tid, dvs. mindst 14 dage før. Hertil kan du hente skema på Høreforeningens hjemmeside under ’Bestil skrivetolk’.

Husk at alle skrivetolke har tavshedspligt, og det skrevne gemmes ikke efter endt tolkning (og det kan derfor heller ikke benyttes som en genvej til noter).

 

 

Top